8 paprasti būdai atsipalaiduoti po sunkios dienos

8 paprasti būdai atsipalaiduoti po sunkios dienos

Ne paslaptis, kad nuolat patiriamas stresas, poilsio trūkumas ir nesubalansuota mityba neigiamai veikia mūsų sveikatą ir grožį. Ir nors ne visada išvengsime streso ar viršvalandžių darbe, svarbu išmokti atsipalaiduoti.

Tad turime Jums net 8 paprastus atsipalaidavimo būdus, kuriuos atlikti galėsite tiesiog namuose!

Atpalaiduojanti vonia. Po sunkios dienos leiskite sau pasilepinti kvepiančia šilta vonia. Bent pusvalandį pamirškite rytojaus planus ar neatliktus darbus ir pagulėkite šiltoje vonioje. Šiltas vanduo padeda atpalaiduoti kūno raumenis ir atverti odos poras, kurios taip geriau pasisavina reikalingą drėgmę ir maistines medžiagas. Tuo tarpu raminančio aromato prausiklis ar dušo želė praskaidrina mintis. Pavyzdžiui, salsvas vanilės ar migdolų kvapas gerina nuotaiką ir žadina apetitą. Be to, vanilės ir migdolų ekstraktai rekomenduojami sausos odos priežiūrai – juose gausu vertingų maistinių medžiagų reikalingų odos balansui palaikyti.

Atpalaiduojančios grožio procedūros. Stresas neigiamai veikia ir mūsų odą taigi, jei ja tinkamai nesirūpinsime, nuovargį išduos ne tik prasta nuotaika, bet ir išsausėjusi bei papilkėjusi oda. Kita vertus, paprastos ir malonios grožio procedūros padeda atsipalaiduoti. Taigi, skirkite truputį dėmesio savo odai palepinti, pavyzdžiui, švelniu masažu ir giliai drėkinančiu ar maitinančiu losjonu.

Veido priežiūros priemones rasite čia.

Plaukų SPA. Sparčiai populiarėjantį plaukų SPA galima susikurti ir namuose. Ši maloni procedūra padės ne tik atsipalaiduoti, bet ir atkurti pažeistus plaukus bei apsaugoti juos nuo neigiamo aplinkos poveikio. Pavyzdžiui, kol mėgaujatės šilta vonia, palepinkite plaukus intensyviai maitinančia ir puoselėjančia kauke, o prieš formuodama šukuoseną – vertingu drėkinančiu aliejumi.

Plaukų priežiūros priemones rasite čia.

Energijos suteikiantis dušas. Jei laukia ilgas vakaras, pasilepinkite energijos suteikiančiu dušu. Vėsus vanduo ir gaivaus citrusų kvapo dušo želė padės pasisemti naujų jėgų ir tuo pat metu atpalaiduos mintis. Gaivus tropikus primenantis dušas puikiai tinka ir naujos dienos pradžiai – jis akimirksniu išsklaidys snaudulį ir praskaidrins nuotaiką. 

Kūno priežiūros priemones rasit čia.

Mėgstama muzika. Mėgstamos muzikos klausymasis – tai laiko patikrintas būdas atsipalaiduoti. Susikurkite savo dainų sąrašą, kuriame būtų tik jūsų mėgstami nuotaiką keliantys įrašai, arba atpalaiduojančios lyriškos muzikos rinkinį, kurio galėtumėte klausytis ir vonioje.

Vakaro skaitiniai. Įsigykite intriguojančią knygą. O gal lentynoje liko nebaigtų skaityti istorijų? Gera knyga ne tik įtraukia savo siužetu – pasirodo, maži ritualai atpalaiduoja ir organizmas pasiruošia ramiam nakties miegui. Mėgstamas filmas ar serialas –  taip pat puikus būdas trumpam pamiršti rūpesčius.

Skanumynai. Susikurkite mažą šventę ir pasimėgaukite savo mėgstamu patiekalu. Gražiai paserviruokite stalą, uždekite žvakes ir mėgaukitės vakariene. Juk taip gera niekur neskubėti!

Sportas. Net ir tada, kai jaučiamės pavargusios, niekas geriau nepadeda prasiblaškyti kaip sportas. Tiesa, svarbiausia yra gera savijauta, todėl nereikia savęs kankinti siekiant geriausių rezultatų. Atsipalaiduoti po įtemptos dienos padės bėgimas gryname ore ar jogos užsiėmimai. Beje, fiziškai tvirtas kūnas lengviau ištveria ir stresines situacijas.


Kad ir kokia sunki diena – nepamirškite savęs ir skirkite popietę atsipalaidavimui