Kaip rūpintis plaukais vasara?

Kaip rūpintis plaukais vasara?

Vasara norime būti kuo dažniau lauke, prie jūros ir džiaugtis saulės spinduliais, tačiau kartais pamirštame apie savo plaukus. Šiltaisiais metų mėnesiais mūsų plaukai tampa ypač pažeidžiami ne tik dėl saulės spindulių, bet ir dėl drėgmės stokos bei maudynių vandens telkiniuose ir baseinuose.

 

  1.        Prakaitas turi įtakos jūsų skalpui. Vasara mes daugiau prakaituojame, tad atsiranda daugiau nešvarumų skalpe. Taip galite užkimšti savo galvos odos poras, o tai gali privesti ir prie kitų problemų, kaip skalpo skausmas. Todėl svarbu plauti galva su šampūnu, kuris pašalina odos nuosėdas ir nešvarumus. Taip pat galite pasitelkti į pagalbą galvos odos „pilingą“.

 

  1.        UV spinduliai gali pažeisti Jūsų plaukus. Visai kaip oda, taip ir plaukai gali būti pažeisti saulės spindulių. Saulės spinduliai gali išsausinti plaukus, pažeisti jų spalva bei tekstūrą. Tad svarbu pasirūpinti plaukų apsauga nuo UV spindulių – yra purškiamų kondicionierių, kurie apsaugos Jūsų plaukus. Tad nepamirškite jo turėti lentynoje!

 

  1.        Po maudynių jūroje – nepamiršk plaukų. Druskingas vanduo pažeidžia plaukus ir palieka juos susivėlusius bei nemalonios tekstūros. Po maudynių jūroje svarbu plaukus nuplauti švariu vandeniu ir uždėti kondicionierių.

 

  1.        Kepurė ne tik stilinga įvaizdžio detalė, bet ir apsaugo skalpą nuo kenksmingų saulės spindulių. Skalpas yra ypač pažeidžiamas, kai deginamės, tad turėti apsaugą, kuri neleis tiesioginiams saulės spinduliams pasiekti plaukų skalpo – privalumas.

 

  1.        Vanduo pagelbės ir plaukams! Tad svarbu nepamiršti savo vandens gertuvės ir gerti vandenį visos dienos metu. Taip užtikrinsite, kad tiek jūs, tiek jūsų plaukai neišsausės.

 

Tad, kad mūsų plaukai žvilgėtų, reikia jiems skirti išskirtinį dėmesį šiuos tris vasaros mėnesius. O plaukų priežiūros rutiną, mes siūlome įtraukti DAVINES "Solu" šveitiklį su jūros druska ir DAVINES "Melu" plaukus apsaugantį skystį.

Būk graži šią vasarą!