6 makiažo mitai kuriais vis dar tikime

6 makiažo mitai kuriais vis dar tikime

Apie makiažą mes girdime daugybę įvairios informacijos iš draugių ir grožio puslapių, kartais informacija kurią įsimename yra klaidinga. Tad pažiūrėkime kokie makiažo mitai yra populiariausi.

  1.        Jeigu dažysiuosi kiekvieną dieną, mano oda greičiau pasens!

Netiesa! Jeigu makiažo priemonės yra tinkamai parinktos, jeigu kiekvieną dieną nusivalote makiažą, Jūsų odai tai nepakenks. Senėjimo procesai prasideda tada kai miegate su makiažu ar naudojate savo odai netinkamas priemones. Todėl yra ypač svarbu atsirinkti nuolatines makiažo priemones, pagal savo odos tipą, o jeigu pastebite, kad priemonės kemša poras ir jaučiatės nemaloniai – deja šios priemonės vieta šiukšlių dėžėje.

  1.        Dėl makiažo atsiranda aknė.

Netiesa! Jeigu makiažas dedamas ant švarios odos ir esate nealergiška makiažo priemonėms, aknė neturėtų atsirasti. Įvairūs spuogai atsiranda tada, kai miegate su makiažu, būnate ilgas valandas su juo ar naudojate nešvarius makiažo šepetėlius, taip užkimšdami poras nešvarumais.

  1.        Jeigu makiažas niežti, vadinasi jis veikia!

Pavojingas mitas! Jeigu jaučiate diskomfortą užsidėję tam tikras makiažo priemones, vadinasi jos Jums netinka. Makiažas neturi kelti niežulio, kaitimo ar odos tempimo, nes taip galite pakenkti savo odai. Todėl svarbu atkreipti dėmesį į savo odos pojūčius ir „nenurašyti“ jų prisigalvojimui.

  1.        Papumpavus blakstienų tušą – šis geriau dažys.

Netiesa! Pumpavimas leidžia deguoniui patekti į indelį, todėl blakstienų tušas greičiau išdžiūsta. Geriausiai atsikratyti sukibusios priemonės yra – nuvalyti sukibusias daleles nuo šepetėlio servetėle.  

  1.        Kreminę pudrą geriausiai rinktis pagal rankas ir kaklą.

Netiesa! Kreminės pudros, makiažo pagrindo, atspalvis turi tikti Jūsų veido odos atspalviui. Mūsų odos atspalviai, skirtingose kūno vietose, skiriasi – veidas, rankos ir net skruostai gali turėti kitokius atspalvius, todėl geriausiai rinktis atspalvį pagal savo smakrą. Taip pat rekomenduojame savo odos atspalvį rinktis natūralioje dienos šviesoje, taip išsirinksite Jums geriausiai tinkantį makiažo pagrindą.

  1.        Brangus makiažas yra geresnis už pigų

Netiesa! Jeigu sumokėjote 100 eurų už (pavyzdžiui) kreminę pudrą, tai nereiškia, kad ji bus geresnė negu kreminė pudra kuri kainuoja 30 eurų. Svarbiausia yra atkreipti dėmesį į produkto sudėtį. Jeigu Jums nėra svarbi pakuotė, tada galite surasti kuo puikiausias priemones už prieinamą kainą, tuo tarpu jeigu Jums pakuotė ir dizainas yra svarbūs, tada galite išleisti ir daugiau pinigų makiažo priemonėms.

Tad tikimės, kad nuo šiandien nesijaudinsite dėl to, kad kiekvieną dieną dažotės ar kad naudojate pigų makiažą. Galbūt pamiršome kokius nors mitus? Parašykite komentaruose.