KOLAGENAS ir MITAI apie jį.

KOLAGENAS ir MITAI apie jį.

KOLAGENAS ir MITAI apie jį.

Dažnai girdime apie kolageną, tačiau vis gi kokia jo nauda ir už ką jis mūsų organizme yra atsakingas?

Odą - kolagenas ir elastinas yra pagrindiniai odos jungiamojo audinio baltymai, kurie padeda išlaikyti odos drėgmę, elastingumą, stangrumą.
Plaukus - skatina plaukų augimą, išlaiko plaukus stiprius bei sveikos išvaizdos.
Nagus - stiprina ir skatina nagų augimą.
Kaulus bei sąnarius - kadangi kolagenas viena pagrindinių kaulo sudedamųjų dalių, tad laikui bėgant mažina kaulų trapumą bei sąnario kremzlių susidėvėjimą.

Kitaip tariant - KOLAGENAS YRA TARSI JAUNYSTĖS ELIKSYRAS, kuris būtinas kiekvienam! 


Na, o dabar dažniausiai girdimi MITAI apie kolageną?

1.
Jūrinis kolagenas turi didesnę naudą mūsų organizmui, negu gyvulinės kilmės.
Jūrų, galvijų, kiaulių ar kitų rūšių hidrolizuoto kolageno poveikis nesiskiria. Kolagenas yra skaidulinis baltymas, randamas visuose gyvūnuose ir žuvyse. Skirtumas tik tas, kad jūrinis kolagenas - gaunamas iš žuvies - yra alergenas, todėl netinka tiems, kurie kenčia nuo alergijos žuviai. 

2. Augalinis kolagenas yra geresnis bei veiksmingesnis už gyvulinį kolageną.
Deja nuvilsime Jus, kadangi tokio kaip augalinio kolageno nėra! Augalai negamina kolageno, tad kolagenas iš augalų nėra įmanomas. Jei vaistinėse lentynose matote užrašą „augalinės kilmės kolagenas“, tai bus tik augalinis mišinys, kurio sudėtyje esantys ingridientai tik skatins kolageno gamybą, tačiau tai nebus kolagenas. NEAPSIGAUKITE!

3.
Kolageno negalima maišyti su karštais gėrimais, nes dėl karščio jo veiksmingumas sumažės.
Kolageną galima be jokių problemų kaitinti net iki +200 °C temperatūros, nes jo gamybos procesas taip pat susijęs su dideliu karščiu. Tad drąsiai galite maišytis kolageną su mėgiamu karštu gėrimu, kurio temperatūra dažnu atveju nesiekia net +100°C, kas kolageno veiksmingumui įtakos tikrai neturės.

4. Kolagenas efektyviau įsisavinmas, naudojant jį kremo pavidalu.
Tikrų tikriausias mitas, kadangi kolageno dalelės yra per didelės, jog būtų pasisavinamos per mūsų odą. Kosmetikos priemonės, kurių sudėtyje yra kolageno, ant odos palieka apsauginį sluoksnį, kuris padeda sumažinti odos išsausėjimą, tačiau iš tikrųjų tai neturi nieko bendra su kolageno įsisavinimu.

5. Skysti kolageno produktai yra veiksmingesni.
Skystų kolageno produktų ir miltelių pavidalo kolageno produktų poveikis nesiskiria. Kadangi miltelių pavidalo kolagenas prieš vartojimą taip pat sumaišomas su vandeniu ar kitu skysčiu arba maistu, todėl gaunamas ne kas kita, o kolagenas skystu pavidalu.


Rūpinkimės savimi jau dabar!