4 žingsniai kasdienei veido odos priežiūros rutinai namuose

4 žingsniai kasdienei veido odos priežiūros rutinai namuose

Lankytis pas kosmetologą yra išties svarbi veido priežiūros dalis, tad rekomenduojama bent kelis kart į pusmetį palepinti savo veido odą kosmetologės rankose. Tačiau norint keliauti sveikos bei gražios veido odos link greičiau ir efektyviau -  svarbu ir kaip prižiūrite veido odą namuose. Tad toliau pateiksime svarbiausius kasdienės veido odos priežiūros rutinos žingsnius, kurie tikimės taps Jūsų kasdienis ritualas.

Pagrindinė veido odos priežiūros rutina:

1. Odos nuvalymas – tam puikiai tinka valomasis pienelis, kuris ne tik kruopščiai nuvalo nešvarumus, bet ir nedirgina bei nesausina odos, oda tampa švari bei švelni lyg aksomas. Nuvalius veidą pieneliu ir nusiplovus vandeniu, tonizuokite odą toniku.

Kita ne ką mažiau populiari veido valymo priemonė - micelinis vanduo tinka visiems odos tipams, o ypač jautriai ir sausai odai. Tai išskirtinis odos valiklis, kuris atkemša poras, puikiai nuvalo riebią veido kosmetiką, makiažo pagrindą, blakstienų tušą, lūpų dažus bei kitus nešvarumus.

Emulsijas patariama naudoti riebią probleminę odą turinčioms moterims. Šios kosmetikos priemonės sudėtyje nedaug riebalų, gausu specialių antibakterinių priedų. Želę, putas makiažui valyti reiktų rinktis atsižvelgiant į odos ypatumus. Jei oda riebi ir probleminė, tiks priemonė su ramunėlėmis, medetkomis ir glicerinu, jei jautri – su pantenoliu, azulenu, miramedžiais. Sausai odai nepatartina naudoti želę, nes nuvalydama makiažą ji kartu naikina ir lipidinę odos plėvelę.

2. Odos tonizavimas – neatsiejama rutinos dalis, norint atstatyti odos Ph. Pirmiausiai turėtumėte įsidėmėti, kad veido tonikas nėra skirtas veido odos valymui. Tonikas naudojamas jau po odos valymo. Viena svarbiausių toniko užduočių - atstatyti ir normalizuoti veido odos pH. Idealus veido odos pH laikomas 5,5. Tuo tarpu vandens kartais gali būti net ir dvigubai daugiau. O tai reiškia, kad nuprausus veidą Jūsų odos pH balansas stipriai sujaukiamas. Jei nesiimsite priemonių pH atstatymui, oda išskirs riebalus, kad apsaugotų save. Tai reiškia, kad dėl šios priežasties su laiku oda užsiteršia, užsikemša poros, atsiranda spuogų. Būtent todėl ir reikėtų naudoti veido toniką, kuris ir padeda normalizuoti ir atstatyti odos rūgščių bei šarmų balansą.

3. Serumo naudojimas – odos pridrėkinimas, bei efektyvus pasisavinimas reikiamų elementų. Serumų gausoje svarbu įsiklausyti į savo odą bei pasirinkti tinkantį savo odos tipui ar atitinkamai veido odos problemai spręsti.

Riebiai veido odai  nereikėtų rinktis aliejinės konsistencijos serumų, nes su tokiu produktu galite užkimšti veido poras. Rinkitės tai, kas labai greit susigeria, pavyzdžiui lengvos konsistencijos, emulsijos tipo serumus, kurie neužkemša riebalinių liaukų ir neskatina aknės atsiradimo.

Sausai veido odai rinkitės drėkinančius, maitinančius, skalsesnės konsistencijos serumus, kurie drėkindami odą, pašalins odos tempimo pojūčio diskomfortą.

Brandžiai, elastingumą bei spindesį praradusiai odai rinkitės serumus su vitaminu C. Tokie serumai skatina odos regeneracinius procesus, sulėtina senatvinius požymius, užtikrina tinkamą odos drėkinimą, elastingumo atstatymą, suteikia odai švytėjimo ir apsaugo nuo kenksmingų aplinkos faktorių.

4. Veido kremas/emulsija – paskutinis žingsnis, tačiau vienas svarbiausių, norint apsaugoti bei pakaikyti tinkamą drėgmės balansą odoje dienos/nakties metu. Kuriuos vėl gi rinkitės pagal odos tipą: sausa oda – drėkinantys, maitinantys kremai, brandi oda, praradusi elastingumą – senėjimą stabdančios, maitinčios priemonės, riebi oda – lengvos konsistencijos kremai ar emulsijos.


Tinkamai pasirinkus veido priežiūros rutinos produktus bei nuosekliai jos laikantis – norimų rezultatų pasieksite kur kas greičiau!