Kaip pasirinkti tinkamą veido serumą?

Kaip pasirinkti tinkamą veido serumą?

Parduotuvėse galite rasti įvairių serumų, su skirtingomis konsistencijomis: aliejinės, pienelio, ar panašius į emulsijas. Tad renkantis serumą, būtina atsižvelgti ne tik į mūsų odos tipą, bet ir  turimas problemas. Dauguma moterų mėgsta rinktis serumą pagal tai, koks amžiaus rodiklis yra nurodytas ant produkto pakuotės. Tačiau taip daryti yra klaidinga.

Įsivaizduokite, jog 45 metų moteris turi labai riebią odą. Ji pamato serumą, ant kurio pakuotės nurodyta +45 amžiaus rodiklis. Šis serumas yra aliejinės konsistencijos. Toks produktas gali tik dar labiau kimšti poras ir skatinti aknės atsiradimą vyresniame amžiuje. Taip taip, su akne kovoja ne tik paaugliai, bet ir vyresnio amžiaus žmones.

Atsižvelkite į savo odos problemas: sausumas, šerpetojimas, sebumo išsiskyrimas, bėrimai ir t.t. Ir tik pagal tai pasirinkite jums tinkamiausią produktą, o ne pagal nurodytą amžiaus rodiklį esantį ant pakuotės.

Tačiau ne ką mažiau svarbu atsižvelgti ir į savo veido odos tipą. Tad dalinames keliomis rekomendacijomis, kokie serumai yra tinkami jūsų veido odos tipui.

Riebi veido oda.

Nereikėtų rinktis aliejinės konsistencijos serumų, nes su tokiu produktu galite užkimšti veido poras. Rinkitės tai, kas labai greit susigeria, pavyzdžiui lengvos konsistencijos, emulsijos tipo serumus, kurie neužkemša riebalinių liaukų ir neskatina aknės atsiradimo.

Sausa veido oda.

Sausai odai tinka įvairių konsistencijų serumai. Tačiau reikėtų įvertinti, kuri priemonė leidžia jausti didžiausią komfortą jūsų odai.

Taip pat verta atkreipti dėmesį į sudėtį. Rinkitės priemones, kuriuose būtų keramidų bei hialurono. Jei tarp ląstelių yra įtrūkimų, keramidai jas sujungia, neleidžia išgaruoti vandeniui, sumažina odos dehidrataciją ir užpildo ją drėgme. Serumus su keramidasi rekomenduojama naudojami naktį, nes tuo metu oda maksimaliai sugeria viską, ką jai duodate. O hialurono rūgštis veikia audinių elastingumą ir stangrumą. Oda tampa lygesnė bei kur kas skaistesnė.


Brandesnė, spidesį  praradusi veido oda.

Geriausias pasirinkimas – serumai su vitaminu C. Tokie serumai skatina odos regeneracinius procesus, sulėtina senatvinius požymius, užtikrina tinkamą odos drėkinimą, elastingumo atstatymą, suteikia odai švytėjimo ir apsaugo nuo kenksmingų aplinkos faktorių.

Serumus su vitaminu C rekomenduojama naudoti naktį, kadangi tokie produktai sąlytyje su saulės spinduliais gali paskatinti pigmentinių dėmių atsiradimą.

Jautri veido oda.

Jautriai odai rinkitės rūgštis. Žinoma, tai skamba pakankamai keistai: „Jautriai odai naudoti rūgštis?‘‘

Rūgščių jums nereikėtų baimintis. Jos padeda atstatyti odos apsauginį sluoksnį ir net padrėkinti odą. Svarbu naudoti nedidelės koncentracijos rūgštis, pvz.: pieno rūgštį, AHA ar BHA rūgštis.

Taip pat sudėtyje ieškokite antioksidantų tokių kaip:  vitaminas E, beta karotenas, kofermentas Q10selenas, polifenoliai ir kt. ar keramidų, kurie atstato apsauginį odos sluoksnį ir jį stiprina. Jūsų odai gali būti tinkamas ir vitamino C serumas, kuris skatina kolageno gamybą ir padeda odai atsinaujinti.

Jautriai odai stenkitės rinktis hipoalergeninius produktus ir priemones be kvapiklių.

Nuo kada pradėti naudoti serumus?

Nėra nustatyta nuo kurio amžiaus vertėtų įtraukti į rutiną serumus. Tačiau kai pradedate jausti diskomfortą odoje, ar pastebite, jog Jūsų odai pradeda trūkti medžiagų bei drėgmės – verta susimastyti apie serumo įtraukimą į veido odos priežiūros rutiną.



Auksinė taisyklė:  kuo anksčiau pradėsite rūpintis savo oda, tuo sveikesnę ją turėsite ateityje!