13 patarimų, neįtikėtinai ilgiems plaukams užauginti

13 patarimų, neįtikėtinai ilgiems plaukams užauginti

1. Norite ilgesnių plaukų? Kirpkite galiukus

Paradoksalu, tačiau būtent žirklės yra geriausios ilgų plaukų draugės. Daugelis, norinčių turėti ilgus plaukus, jų nekerpa kuo ilgiau, tačiau tuomet plaukų galiukai nušiūra, pradeda stipriai šakotis ir galiausiai byrėti. To pasekoje, plaukai tampa trumpesni nei būtų truputi pakirpti, bet augtų sveiki. Taigi norėdamos auginti sveikus ilgus plaukus, turėtumėte galiukus patrumpinti kas 10-12 savaičių.

2. Gausiai naudokite plaukų kondicionierių

Neretai moterys prisipažįsta, kad karts nuo karto nenaudoja plaukų kondicionieriaus. Tokia praktika plaukams yra žalinga. Kondicionierių reiktų naudoti kiekvieną kartą sušlapinus plaukus. Ingredientai, esantys plaukų kondicionieriuje, padeda atsinaujinti plaukų lipidų sluoksniui, prisotina plaukus bei galvos odą reikalingomis medžiagomis. Trumpai tariant, kondicionierius yra pirminė apsauga nuo išsišakojusių, nesveikų atrodančių plaukų ir jų galiukų.

3. Neplaukite plaukų kasdien

Kaip jau turbūt supratote, kuo dažniau naudosite kondicionierių, tuo plaukams geriau. Deja, to paties negalima pasakyti apie šampūną. Šampūnų paskiritis yra nuplauti ant galvos odos susikaupusius nešvarumus, tačiau daugelis šiandieninių šampūnų sudėtyje turi šiurkščių valiklių, dar vadinamų sulfatais, kurie kartu su nešvarumais nuo galvos odos pašalina ir natūralius riebalus, reikalingus norint apsaugoti galvos odą bei turėti sveikus, ilgus bei spindinčius plaukus. Kitą kartą renkantis šampūną, įsitikinkite, kad jo sudėtyje nėra sulfatų. Dar vienas patarimas: šampūnu padenkite tik plaukus prie galvos odos, stenkitės nedengti šampūno per visą plaukų ilgį, mat tai juos tik išsausins.

4. Skalaukite plaukus šaltu vandeniu

Šaltas vanduo nėra malonus, tačiau prieš baigiant plauti plaukus, kelias sekundes verta pakentėti ir nuskalauti plaukus šaltu vandeniu. Šalto vandens srovė atgaivina plaukus nuo šaknų iki galiukų, padeda plaukam išlaikyti drėgmę, nesišakoti ir kovoti su kasdien karščio daroma žala.

5. Kartą per savaitę naudokite kaukę plaukams

Ilgų plaukų savininkės turėtų bent kartą per savaitę palepinti plaukus intensyviai maitinančia kauke. Tokią priemonė lengva pasigaminti namų sąlygomis. Tereikia sumaišyti pora šaukštų nerafinuoto kokosų aliejaus su migdolų, makadamijos ir jojoba aliejais (kiekvieno po arbatinį šaukštelį). Jei nesinori kaukės darytis pačioms, parduotuvių lentynos pilnos intensyviai maitinančių kaukių, belieka išsirinkti labiausiai patinkančią.

Geriausiam rezultatui pasiekti, kauke reiktų padengti sausus plaukus per visą jų ilgį ir palikti 10 minučių. Po to naudoti šampūną ir kondicionierių kaip įprastai. Procedūra neužima daug laiko, tačiau nauda neįtikėtina: kaukėje esantys aliejai per trumpą laiką primaitina plaukus sočiosiomis riebalų rūgštimis, todėl plaukai tampa sveikesni ir žvilgantys.

6. Vartokite plaukų augimui reikalingus maisto papildus

Norint turėti ilgus sveikus plaukus, būtina jais rūpintis nuo pat šaknų. Deja, kondicionierius, kaukė ar kitos išoriškai ant plaukų naudojamos priemonės to užtikrinti negali. Todėl būtina plaukus maitinti iš vidaus, tai yra maitintis subalansuotai. Maistinių medžiagų racionui papildyti, rinkitės vartoti maisto papildus, kurie savo sudėtyje turi seleno, biotino, vario, vitaminų A, B ir C, nes jie ypač naudingi plaukams.

7. Plaukus šukuokite labai švelniai

Bet koks plaukų pešimas šukuojant žaloja plaukus, tad norint auginti plaukus, būtina juos šukuoti atsargiai ir neskubant. Jei plaukai drėgni, jie dar lengviau pažeidžiami. Šukuoti plaukus rekomenduojama nuo galų, tik gerai juos iššukavus reiktų pereiti prie šaknų. Tokiu būdu išpešite mažiau plaukų ir juos tausosite.

8. Miegokite ant šilkinių arba satininių pagalvės užvalkalų

Šilkinių bei satininių audinių pagalvių užvalkalai yra švelnesnio paviršiaus, dėl to pakeisdami įprastus medvilninius užvalkalus jais, išvengsite plaukų susivėlimo miego metu.

9. Nevyniokite šlapių plaukų rankšluosčiu

Išsiplovus plaukus labai patogu bei įprasta juos nusausinti susukus rankšluosčiu. Tačiau plaukams tai nėra sveika. Dažnai rankšluosčiu plaukus susukame per stipriai, ko pasekoje jie yra spaudžiami rankšluosčio šerelių ir gali suskilinėti. Geriausia alternatyva rankšluosčiui yra labai ploni mikropluošo rankšluosčiai. Sausina taip pat gerai, tačiau tausoja plaukus.

10. Dažnai keiskite šukuoseną

Pastovus vienos šukuosenos nešiojimas sukelia plaukams įtampą atitinkamose vietose, taigi plaukai pradeda skilinėti. Rekomenduojama kuo dažniau keisti plaukų rišimo bei sušukavimo padėtį tam, kad jie būtų tvirti ir augtų tolygiai.

11. Nebalinkite plaukų

Plaukų balinimas pažeidžia plaukus iš vidaus, taigi jiems padaroma ilgalaikė žala. Kuo plaukai tamsesni, tuo didesni pažeidimai.

12. Venkite plaukų gumyčių

Elastinės plaukų gumytės patogus būdas tvirtai surišti plaukus, tačiau jos plaukams sukelia įtampą ir labai dažnai pažeidžia plaukus, ko pasekoje jie suskilinėja arba nutrūksta. Naudojant elastnes plaukų gumeles nepavyks užsiauginti ilgų bei sveikų plaukų. Vietoj elastinių gumelių naudokite segtukus ar švelnesnes gumeles, kurių pasirinkimas šiandien išties gausus.

13. Pailsinkite plaukus nuo karštų plaukų formavimo įrankių

Dažnas plaukų tiesintuvo, garbanojimo žnyplių, džiovintuvo ar kitų panašių įrankių naudojimas alina plaukus ir nepadeda jiems augti. Tad norint turėti sveikus ir ilgus plaukus, būtina kaip įmanoma rečiau naudoti plaukų formavimo įrankius.