Paprastas būdas, kurį pabandžiusios pastebėsite akivaizdžius pokyčius savo savijautoje.

Paprastas būdas, kurį pabandžiusios pastebėsite akivaizdžius pokyčius savo savijautoje.

Skubate peržiūrėti kiekvieną suskambėjusį pranešimą savo telefone?  Kaskart vis vėliau nueinate miegoti, nes skrolinate ištisas valandas instagrame? Nuolatos jaučiatės pavargusi? Laikas būtų išbandyti skaitmeninę detoksikaciją.  

Kas yra skaitmeninė detoksikacija ir kokia yra jos nauda?

Natūralu, kad šiuo metu mes praleidžiame begalę laiko socialiniuose tinkluose, tačiau tai ne visuomet yra naudinga jūsų fizinei, socialinei ir psichinei sveikatai.

Skaitmeninė detoksikacija - sparčiai plintanti tendencija atsiriboti tam tikram laikui nuo socialinių tinklų bei tuo metu vengti visų prietaisų, kaip telefonas, kompiuteris ir televizorius.

Reguliariai atliekant skaitmeninę detoksikaciją pagerina jūsų susikaupimą, laiko planavimo įgūdžius, mažina nerimo ir streso pojūčius, kurie turi įtakos jūsų odos būklei. Taip pat sustiprina ryšį su jūsų artimaisiais, atsiranda daugiau laiko jūsų asmeniniam ir dvasiniam tobulėjimui. O svarbiausia, jog tai suteikia galimybę į pirmą vietą iškelti jūsų sveikatą.  

 
Kaip atlikti skaitmeninę detoksikaciją?

Nėra griežtų taisyklių ir reikalavimų, kaip derėtų atlikti šį procesą. Taisykles galite susikurti patys atsižvelgiant į savo poreikius bei gyvenimo būdą. Kelios idėjos, kurios padės jums suformuoti įpročius kokybiškai skaitmeninei detoksikacijai.

Pasirinkite jums tinkamą laiką

Prieš pradedant skaitmeninę detoksikaciją jums reikėtų nuspręsti, kada tai planuotumėte atlikti ir kiek ilgai norite būti atsiribojusi nuo socialinių tinklų bei elektroninių prietaisų?

Pradžioje galite pabandyti socialinę detoksikaciją atlikti kiekvieną dieną. Skirkite tam bent 2 valandas iki miego. Jeigu norite šią detoksikaciją atlikti ilgesnį laiką, galite tai daryti savaitgaliais, kuomet atsijungiate nuo socialinių tinklų penktadienio vakare tai tęstųsi iki pat sekmadienio vakaro. Tokie maži pokyčiai gali ženkliai pagerinti jūsų miego įpročius.

 
Laikykitės savo pačios taisyklių

Sunkiausia šiame procese gali būti pati pradžia. Nemeluosime, tikrai atsiras poreikis karts nuo karto paimti telefoną ir patikrinti, ką veikia jūsų draugai. Tačiau nepasiduokite tam. Meskite sau iššūkį, o net jei ir suklupsite, visuomet galite pradėti iš naujo, kol galų gale jums pavyks persilaužti.

Pabandykite išlaikyti fizinį atstumą paliekant prietaisus kitame kambaryje. Jeigu šis variantas jums netinka, tuomet galite išbandyti programėles telefone, kurios užblokuoja prieigą prie socialinių tinklų tam tikram laikui. 

Rutinos sukūrimas

Kas vakarą susikurkite raminančią rutiną, kuri padės jums pasiruošti miegui. Venkite ryškių šviesų, pasimėgaukite šilta vonia žvakių šviesoje, paskaitykite mėgstamą knygą.

 

Tik keli paprasti žingsniai, kurie su laiku akivaizdžiai pagerins jūsų miego kokybę. O geras ir kokybiškas grožio miegas reikš gerą savijautą.