5 patarimai, kurie padės apsaugoti odą nuo ankstyvų senėjimo požymių

5 patarimai, kurie padės apsaugoti odą nuo ankstyvų senėjimo požymių

Kad ir kaip mes stengtumemes tai ignoruoti, tačiau galų gale tenka pripažinti, jog senėjimo požymiai odoje yra tiesiog neišvengiamas procesas. Vienos su jais susiduria ankstesniu metu, kitos – šiek tiek vyresniame amžiuje. Bet kuriuo atveju reikia išmoksti mylėti save už tai, kokia jūs esate. 
 

Žinoma, kiekviena iš mūsų vis tiek stengiasi atrasti magišką receptą, kuris padėtų pasirūpinti savo oda, kad nesimatytų net ir mažiausių raukšlelių. 
 

Galime pasikliauti kosmetologų paslaugomis, kurios padės tinkamai atstatyti jūsų veido odos būklę, tačiau kiekvieną dieną jūs taip pat turite tinkamai pasirūpinti savo oda.

1.  Naudokite apsaugą nuo saulės kiekvieną dieną

Nesvarbu, lyja ar šviečia saule, žiema ar vasara, naudoti apsaugą nuo saulės turėtų tapti tokiu pat svarbiu įpročių jūsų rytinėje odos priežiūros rutinoje, kaip ir dantų valymas. Rekomenduojama devėti bent SPF 30 - plataus spektro apsaugą nuo saulės.
 

Būtent SPF 30 apsauga trunka iki 3 valandų, tad praėjus šiam laikui, esant galimybei, rekomenduojama iš naujo aplikuoti priemonę ant veido, kūno, dekolte bei rankų odos. O jeigu naudosite ir didesnę SPF apsaugą, tuomet jūsų oda tik dar labiau jums padėkos.

2. Venkite deginimosi procedūrų

Deginimasis yra viena didžiausių klaidų, kurias atlieka moterys būdamos jauname amžiuje.  Nesaikingas deginimasis skatina odos diskoloracija,  pažeidžia elastino bei kolageno gamybą. Žinoma, norisi turėti bronzinę odą, tad tokiu atveju rekomenduojama naudoti savaiminio įdegio priemones, negu mėgautis saulės voniomis.

3. Devėkite akinius nuo saulės

Nepaslaptis, kad paakių oda yra be galo plona ir labai lengvai pažeidžiama. Tad nepamirškite devėti akinius nuo saulės. Jie ne tik bus puikus kasdieninis aksesuaras, bet ir apsaugos jūsų akių sritį nuo intensyvios saulės spindulių.

4. Metas atsisakyti rūkymo įpročio

Žinoma, tai lengviau pasakyti, nei padaryti. Tačiau rūkymas - blogas įprotis, kuris kenkia ne tik jūsų odai, bet ir jūsų kūnui. Rūkymas mažina kolageno gamybą, tad natūralu, jog dažniausiai rūkančiųjų  odos būklė pablogėja sparčiau, nei nerūkančių.

5. Susitvarkykite mitybos įpročius

Dietos tik dar labiau sukelia steso jūsų kūnui. Nuolatos jų laikantis galite pastebėti, kaip pasikeičia jūsų plaukų būklė, jie tampa silpnesni. Taip pat nagai pradeda trupėti, oda pasidaro ne tokia elastinga, švytinti.
 
Jaunesniame amžiuje moterys linkusios išbandyti įvairias dietas, kuriomis jos nepapildo savo organizmą reikiamomis medžiagomis. Vertėtų pabrėžti, jog nuolat kintančio svorio, odai tampa taip pat sunku atsistatyti. Tad rekomenduojame nesilaikyti ypatingai griežtų dietų, o palaikyti balansą savo mityboje. Nieko blogo, jei kartais suvalgote šokolado gabaliuką, ar bandelę. Svarbu, kad 80 proc jūsų mitybos įpročių susidarytų iš baltymų, skaidulų, angliavandenių ir sočiųjų riebalų.