Štai kaip turi atrodyti ideali veido odos priežiūros rutina kiekvienai amžiaus grupei

Štai kaip turi atrodyti ideali veido odos priežiūros rutina kiekvienai amžiaus grupei

Su amžiumi, mūsų oda patiria begalę pokyčių. Tai, ką jūs naudojote būdama 20 metų, nereiškia, kad jums tiks šios priemonės, kai jums sukaks 30 metų. Tad jeigu norite mėgautis nepriekaištinga veido oda, štai kaip turėtumete adaptuoti savo odos priežiūros rutiną.

  

Jeigu tau 20 metų

Šiame laikotarpyje odai nereikia intensyvios odos priežiūros rutinos. Svarbiausia atlikti pagrindinius odos priežiūros etapus. Patikėkite mumis, vėliau oda ištars didžiulį AČIŪ.
 

Kasdien: rytą pradėkite nuo veido odos valiklio ir palepinkite odą drėkinančiu veido kremu. Nepamirškite ir SPF apsaugos. Tai yra minimalūs eigos etapai, kurių neturėtumete pamiršti kiekvieną dieną.

Vakarais skirkite pakankamai laiko tinkamai nuprausti veidą, pašalinti visus nešvarumų ir makiažo likučius. Naudokite aliejaus pagrindo prausiklį. Ir niekuomet nepamirškite tinkamo naktinio kremo.
 

Kas savaitę: bent 1 kartą per savaitę reikia palepinti veido odą kauke ir šveitimo procedūra. 

 

Jei tau 30 metų

Šiuo laikorarpiu keičiasi hormonų pusiausvyra, ryškėja pirmosios mimikos raukšlelės ir taip pat odos ląstelės kur kas lečiau atsinaujina. 
 

Kasdien: prie įprasto veido valymo, drėkinimo ir SPF apsaugos, įtraukite ir veido odos toniką. Nepamirškite ir savo paakių srities. Tiek ryte, tiek vakare naudokite paakių kremą. Kadangi tai yra pati ploniausia oda, joje greičiausiai matosi pirmosios raukšlelės.

Vakarais naudokite drėkinanti aliejų ar serumą. Leiskite jam visiškai įsigerti į jūsų odą prieš dengiant naktinį kremą. 
 

Kas savaitę: nepamirškite ir toliau reguliariai naudotis veido odos šveitikliu. Vieną kartą per savaitę vietoj naktinio kremo panaudokite intensyviai drėkinančią veido kaukę. Įmasažuokite produkto likučius į veido odą.

Jei tau 40 metų

Šiuo metu oda tampa kur kas plonesnė, ji išskiria mažiau kolageno, tad šiuo periodu itin aktyviai prižiūrėkite savo veido odą.
 

Kasdien: du kartus per dieną naudokite drėkinamąjį veido prausiklį. Dabar ypač svarbu nenaudoti jokių sausinančių odos priežiūros priemonių. Rinkites pienelio konsistencijos veido valiklį. Kadangi jūsų oda išskiria mažiau natūralaus riebalo, rytais naudokite serumą kupiną antioksidantų. Niekada nepalikite namų be SPF apsaugos.

Vakare, po to, kai nuprausiate veido odą, naudokite serumą. Pabaikite odos rutiną su maitinančiu naktiniu kremu.
 

Kas savaitę: reguliariai atlikite šveitimo procedūrą, tačiau nenaudokite šiurkščių priemonių su grūdeliais. Naudokite rūgštinio tipo šveitiklius, kurie atstato jūsų odos cirkuliaciją ir suteikia natūralaus švytėjimo.