Kaip dažnai turėtumete plauti savo plaukus?

Kaip dažnai turėtumete plauti savo plaukus?

Tai yra mįslė, kuriai iki pat šių dienų vieningo atsakymo nėra. Specialistai teigia, kad viskas priklauso nuo jūsų plaukų tipo bei skalpo odos. Vienos dažniausiai plaukus gali plauti kas dvi dienas, o kitos, turinčios sausenį ar garbanotų plaukų tipą gali išbūti neplovusios galvos 4, 5 ar net 7 dienas.

 

Specialistai pataria, kad per dažnas galvos plovimas nėra rekomenduotinas. Naudojamas šampūnas gali panaikinti natūraliai išskiriamus plaukų riebalus, kurie yra reikalingi jų sveikai būklei palaikyti. Esant per mažam riebalų kiekiui, jūsų plaukai silpsta ir yra linkę lengviau lūžinėti.

 

Paradoksalu, tačiau per dažnas galvos plovimas taip pat skatina skalpą išskirti dar daugiau natūralaus riebalo. Dažniausiai taip nutinka, kai naudojame netinkamus šampūnus arba per daug plaukų kondicionieriaus, kurio vėliau tinkamai neišplauname iš savo plaukų. Plaukai tampa prigludę, apsunkinti ir sulipę.

 

Net jei ir neplauname savo plaukų kiekvieną dieną, tenka pripažinti, kad vieni ar kiti įpročiai prisideda prie mūsų plaukų išvaizdos. Tikriausiai mums nepakaktų dviejų rankų pirštų suskaičiuoti, kiek kartų per dieną mes liečiame savo plaukus. Rekomenduojame tai atlikti kuo rečiau, kadangi ant pirštų galiukų esantys riebalai pesikelia ant jūsų plaukų. To pasekoje, jūsų plaukai susiriebaluoja kur kas greičiau.

 
Rekomenduojama kartą per mėnesį į savo plaukų priežiūros rutina įtraukti valomąjį šampūną. Dažnai naudojamos plaukų formavimos ar kitos plaukų priežiūros priemones pradeda kauptis ant jūsų skalpo. Susikaupę produktų likučiai neleidžia tinkamai kvepuoti galvos odai, ko pasekoje ji išskiria daugiau natūralaus riebalo. Nerekomenduojame naudoti dažniau nei kartą per mėnesį valomąjį šampūną, kadangi jis gali išsausinti galvos odą bei skatinti pleiskanų atsiradimą.
 


DAVINES "SOLU" valomasis šampūnas

Paeksperimentuokite su šukuosenomis! Jeigu dievinate palaidų plaukų įvaizdį, tuomet puiki galimybė paeksperimentuoti su įvairiais įvazdžiais. Susiriškite plaukus į kuodą, uodegą, susipinkite kasą. Tokiu būdu jūs kur kas mažiau liesite savo plaukus ir turėsite galimybę šiek tiek rečiau plauti juos.